tirsdag 12. januar 2010

Learning by doing! Steking av ribbeside..

I høst kjøpte vi en hel rein og en hel villsau som blei pakket inn og lagt i fryseren. Etterhvert har vi kommet fram til at vi må begynne å spise litt av kjøttet snart, og det er ikke alt vi helt vet hva vi skal gjøre med.
Søndagens misson var å tilberede ribbestykket fra reinen på en fornuftig måte... Vi valgte å steke den i ovnen, lage fløtegratinerte poteter og saus til. I og med at det er lite kjøtt på var det vanskelig å sette noe steketermometer inn i det. Dermed var det vanskelig å si når det var nok stekt for oss litt urutinerte....

Beforepicture.... Desverre ble det ikke noe etterpåbilde, for vi var så sultne...
Vi gnudde inn siden med grovpepper og salt, la den oppå litt gulerøtter og løk og hadde ca 3 dl vann i langpanna. Satte den inn på 125 grader. Der lot vi den stå i en time, men da vi skjærte i den så vi at den skulle ha stått litt lengre. Så vi lot den stå i ovnen ca en time lengre.
Det ble veldig godt:) Og ikke minst middag i to dager!

Sitat fra en sulten gubbe under middagslagingen:
"Neste år skal vi kjøpe kvantumspakker med grandiosa, i stedet for en sau og en rein. Hva skal ovnen stå på tro? - Jo 225 grader uansett. Enkelt! å i helgene kan vi dandere grandisen med litt ekstra ost og tilbehør så den blir litt eksklusiv"
- men ikke nært så godt som reinsribbe!!
post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar