søndag 11. desember 2011

Hummus og hjemmelagde tortillalefser!

Fant også oppskrift på hjemmelagde tortillalefser på den fine Alvebento-bloggen!

Det måtte jo selvsagt testes, for da kan jo papegøya få smake litt også (jeg er litt sånn nei-til-kunstige-stoffer-i-babyen-min-mamma....)

Lagde lefsene på fredag akkurat etter oppskriften og kjevlet ut, mens mannen stekte. Vi lagde en prøvelefse og seks skikkelige, restene av deigen la vi i kjøleskapet til lørdagen.

Fredag laga vi guacamole, salat og hadde litt resteelgkjøtt, ost, oliven, salsa og masse godsaker til. Det ble skikkelig nam, papegøya gnafsa i seg en kvart avocado og litt lefse i god mexikansk ånd!

Lørdag lagde jeg hummus av kokte kikerter, hvitløk, persille, olivenolje, spisskummen, sitronsaft og salt.

bildet er hentet fra: www.nrk.no


Jeg er litt sånn en dæsj av det og en splæsj av det når jeg lager mat, men kan tenke meg at det tilsvarer ca 5 dl kikerter (kanskje to bokser ferdigkokte)
2 fedd hvitløk
2 ss persille
en klype spisskummen og salt
olje/sitronsaft til passelig konsistens.

Moste alt sammen med stavmikseren. Vi stekte resten av tortillalefsene og spiste restene av guacamolen og salaten sammen med lefsene og hummusen! Namnam!


post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar